Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с тресене при потегляне 156 1,9 жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с тресене при потегляне 156 1,9 жтд

От известно време започна едно не човешко тресене на двг-то а от тогава и скоростите затегнаха при смяна на предавките те.(включва парва давам газ точно като сам на полу съединител колата запо4ва да тресе и имам чувството че ще се откъсне нещо потеглям давам газ вси4ко е ок и не мога да превключа на втора с мн. усилие става) в първия момент си помислих че е някои тампон по скоростите или на мотора и затова тресе но уви на канала всички тампони са си ок!?Та въпроса ми е дали всички тия изнервящи промени са в резултат от заминал съединител или както вече прочетох из темите тук демпферения маховик да е заминал ?

---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:40 ----------

благодаря предварително

ако при отделяне на 1-ва без газ цялата тресе и всички тампони са наред отиваме към маховик, но може и другото да е...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Със сигурност ще разбереш като се свали съединителя и маховика. Няма кой да ти каже на 100%
      Аз имах подобен проблем, колата яко тресеше при потегляне, но си превключваше нормално скоростите.
      Оказа се, че беше маховика на съединителя нищо му нямаше.
      Подготви се и за 2-та варианта, пък дано е само от съединителя.

Comment

проблема е в това че и с газ и без газ на първа тресе мн ще я разглобим като излезе някои лев и ще видим.а става ли от някаква друга кола маховика които да не е демферен има ли някои които да е правил нещо подобно на 156-ца ? питам за този вариант понеже ми се виждат множко 1000 лв за съединител при положение че взех колата за 2500

Comment

Първоначално публикувано от gerginov_i Покажи съобщение
          проблема е в това че и с газ и без газ на първа тресе мн ще я разглобим като излезе някои лев и ще видим.а става ли от някаква друга кола маховика които да не е демферен има ли някои които да е правил нещо подобно на 156-ца ? питам за този вариант понеже ми се виждат множко 1000 лв за съединител при положение че взех колата за 2500
          За това са ти я продали за толкова.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

колата си беше 6 като я взех мина близо година от както я взех имаше външни забележки за това беше на тази цена взех я от познат визията не ме притеснява понеже се занимавам с боядисване и какво искаш да кажеш с това че ще дадеш 5-6 хиляди за 156 и е гаранция че няма да здаде багажа ли ? с кола на старо всичко е късмет !!!

колеги интересува ме става ли от някаква друга кола маховика които да не е демферен и има ли някои които да е правил нещо подобно на 156-ца ?
            Last edited by tonov; d.m.y г., 20:10.

Comment

колата си беше 6 като я взех мина близо година от както я взех имаше външни забележки за това беше на тази цена взех я от познат визията не ме притеснява понеже се занимавам с боядисване и какво искаш да кажеш с това че ще дадеш 5-6 хиляди за 156 и е гаранция че няма да здаде багажа ли ? с кола на старо всичко е късмет !!!
              Въобще не си ме разбрал. Просто маховикът е с лимит около 250000 и сдава багажа. Предният собственик е бил на ясно с факта и се е оттървал овреме. Това го научих по трудния начин.

Първоначално публикувано от gerginov_i
              колеги интересува ме става ли от някаква друга кола маховика които да не е демферен и има ли някои които да е правил нещо подобно на 156-ца ?
              Нема мърдане. Като си се хванал на това хоро, ще го тропаш.
              Може да потърсиш и втора ръка тук. Имаше добри коли, поминали се преждевремено.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

колега говорим на различни езици явно или си правим изводите сами колата беше внос проблема е явно че е от италия понеже те но обичат да подържат коли имам и една ланчия дедра купена от същия човек и е чук ниама хлоп няма троп и е по нова с една година и цената и беше мн по надолу от тази на алфата та нз ще разглобя и тогава ще говоря какво ми трябва исках да питам дали някои не е правил подобен експеримент на алфа но иавно ще е по дебелата сума ремонта

Comment

колега говорим на различни езици явно или си правим изводите сами колата беше внос проблема е явно че е от италия понеже те но обичат да подържат коли имам и една ланчия дедра купена от същия човек и е чук ниама хлоп няма троп и е по нова с една година и цената и беше мн по надолу от тази на алфата та нз ще разглобя и тогава ще говоря какво ми трябва исках да питам дали някои не е правил подобен експеримент на алфа но иавно ще е по дебелата сума ремонта
                  Здравей колега,
                  Да ти завиди човек на правописа направо...
                  Ако наистина се окаже, че маховик, то трябва да е задължително демпферен, става от 2,4 или 1,9. Потърси във форума както те съветва колегата или по обявите за коли на части в нет-а. Може да си намериш читав за до 100-150 лв. втора ръка. Успех.
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

този вариант (втора ръка за 100-150лв) е да закрепиш колата и да я шиткаш.
                    Ако мислиш да я караш даваш 1000лв и към 100к км би трябвало да няма ядове, дет се вика 1ст на км ако са ти проблем
                    ALFA 156 1.9JTD '98
                    ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Аз пък си карам така колата /маховик втора употреба/ вече 50 000 км. и не смятам да я шиткам
                      Въпрос на късмет и проверка относно намирането на маховик и до голяма степен начин на шофиране относно живота му.
                      Last edited by gopi; d.m.y г., 15:22.

Comment

ок благодаря ви колеги ще видим като я почна !

Comment

Темата е стара и не знам някой ще даде ли мнение!И моята започна да тресе при полусъединител на задна при изкарване от гаража и др, подобни ситуации.Проблема обаче се появи след смяна на семеринга на колянов вал от към скоростната кутия.Теча на масло се оправи ,но след 2-3 месеца започна това тресене.Не мисля ,че маховика има както е писано по-горе живот 250 000 км.Това е смешно твърдение.Проблема според мен е небрежната конвейрна работа в сервизите!За съжаление нямах условията да си свърша сам тази работа и рецидивът е налице.След ремонта ми казаха ,че съединителя е средна хубост! Какво остава тогава ,,,
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от SSG Покажи съобщение
                            Темата е стара и не знам някой ще даде ли мнение!И моята започна да тресе при полусъединител на задна при изкарване от гаража и др, подобни ситуации.Проблема обаче се появи след смяна на семеринга на колянов вал от към скоростната кутия.Теча на масло се оправи ,но след 2-3 месеца започна това тресене.Не мисля ,че маховика има както е писано по-горе живот 250 000 км.Това е смешно твърдение.Проблема според мен е небрежната конвейрна работа в сервизите!За съжаление нямах условията да си свърша сам тази работа и рецидивът е налице.След ремонта ми казаха ,че съединителя е средна хубост! Какво остава тогава ,,,
                            Прилича ми на откопчан, или неправилно закопчан аксиален лагер. И при мен имаше подобни симптоми, които се явиха изведнъж след сваляне на скоростната кутия. И аз отначало мислех, че е маховик. С времето ставаше все по-зле, докато накрая почна да не отделя съединителя. Като свалихме кутията се оказа, че се е счупило едното ухо на лагера. Маховикът си беше екстра.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Прилича ми на откопчан, или неправилно закопчан аксиален лагер. И при мен имаше подобни симптоми, които се явиха изведнъж след сваляне на скоростната кутия. И аз отначало мислех, че е маховик. С времето ставаше все по-зле, докато накрая почна да не отделя съединителя. Като свалихме кутията се оказа, че се е счупило едното ухо на лагера. Маховикът си беше екстра.
                              Лошото е ,че е свързано пак със сваляне на скоростната кутия за да се разбере, а като не си го правиш сам процедурата не е от евтините,ако пък се окаже ,че трябва да се купува и съединител работата загрубява.Предполагам ,че самостоятелно не се продава такъв лагер.За сега не се проявява особено фрапантно.Надявам се да не се задълбочи.Ако се задълбочи извода от темата е ,че най-добре да си подготвен финансово за нов съединител!
                              Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Working...
                              X